Daniel Maes, derde jaar student medische beeldvorming aan de HUB-Ehsal in Brussels Belgie. Drie maand en half stage in Mulago Hospital in Kampala, Uganda. (29 december 2009 tot 15 april 2010)

zondag 14 februari 2010

busybusybusy

vorige week toch maar niet naar rugby gaan kijken of uit eten.
Vrijdag ochtend wat laat ogestaan, en opt gemak willen vertrekken naar het ziekenhuis, maar toen vroegen twee huisgenoten of ik mee wou voor eenweekendje Ssesse Islands.
wat getwijfeld, maat het toch maar gedaan. Vrijdag middag vertrokken naar Bugale Island, en zaterdagochtend verder getroken naar Banda Island. Een piepklein eiland dat we helemaal voor onszelf hadden. Voor een goede prijs Full board twee dagen daar gebleven, heerlijk ontbijt lunch en avondeten.
Verder was de planneng officieel: Niets doen nog eens niets doen en nog eens nietsdoen.
"I, Claudius" uitgelezenop zaterdag en op Zondag "The Catcher in the Rye" die ik daar gevonden had. moest er toch ook eens van komen.
ondanks de regen zaterdag een zalige dag heel de dag binnengezeten, savonds voorzichtig moeten naar onze dorm moeten stappen want er was een hippo op land gesignaleerd, allee dat werd toch afgeleid uit het geblaf van de honden. Die beesten blijken extreem agressief te zijn wanneer ze op land ronddwalen. Hippos zijn de dieren die de meeste slachtoffers maken in Uganda. zondag was zijn naam waardig en heb ik me zwaar verbrand. Maar zoals de meesten onder jullie wel weten kan me dat heel weinig schelen.

Iets anders dat op het programma stond was "thinking about our lives" en dat hebben we dan ook gedaan. veel gediscusieerd en nagedacht enzo.
resultaat: dinsdag tot vrijdag ongeveer 10u per dag gewerkt, en een zalige drukke serieuze week gehad. Het wa smijn laatste week in Kampala hospital en heb dan ook vrijdag een hapje meegebracht, wat ze absoluut hebben geapprecieerd.


uitzichtje


een van de strandjes ter onzer beschikking op Banda Island


dorms + ;)


uitzichtje


chillen en schrijven

DEZE WEEK

Vrijdag en zaterdag uitgeweest, kennisgemaakt met een bende Noren in Nufu House en voor de verandering twee keer naar Iguana geweest

Gisteren een prachtige ervaring, een weeshuis gaan bezoeken. Heel de dag met de kinderen gespeeld gedrumt, fotos gemaakt, hun acrobatien gezien,.... dat was zowat de kers op de taart voor deze drukke week, met het ultieme gevoel dat ik ergens mee bezig ben. Ook nog naar een acrobatie optreden van deze kinderen gaan kijken nadien in Kampala International School.

morgen begin ik nucleaire geneeskunde in Mulago Hospital, hopelijk wordt dat intressant. en even druk

2 opmerkingen:

  1. Hey Daniel!

    Merci pour ces nouvelles et photos!
    J'espère que ton stage en médecine nucléaire a bien commencé.
    Moi aussi je me mets dans la médecine nucléaire pour le moment avec ta petite traduction... :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zie toch maar dat ge weer niet naar het brandwondencentrum moet Danzy-Danz :)

    BeantwoordenVerwijderen

daniel maes

Mijn foto
brussel - kampala, Belgium

Archief

  • 1 (1)
  • 5 (1)
  • 4 (2)
  • 3 (1)
  • 2 (4)
  • 1 (9)
  • 12 (6)